המלכה - רומן היסטורי
מאת תמר עילם גינדין ומעיין אשכולי
ידיים חזקות כברזל אחזו בהדסה המתפתלת והושיבו אותה על מושב קטיפה מרופד ארגמן בפנים הכרכרה. “זו טעות! אני מיועדת לאיש! אחד ממפקדי צבא המלך!” הייתכן שהחיילים חירשים? הם אפילו לא עפעפו לנוכח זעקותיה.
להדסה בת אביחיל יש הכול: משפחה אמידה ואוהבת, חבר למשחק שאביה הביא מירושלים ובן דוד שהיא מאוהבת בו עד כלות ורק מחכה שתגיע לפרקה ותוכל להינשא לו. אבל מלחמות, מרידות ותככים פוליטיים מסעירים את ממלכת פרס וכשהמלך מגרש את המלכה ומחפש לו מלכה חדשה, עולמה של הדסה מתהפך עליה.
תמר עילם גינדין ומעיין אשכולי שוזרים את סיפור מגילת אסתר עם התיעוד ההיסטורי והארכיאולוגי הקיים, עם סיפורים ומדרשים של חז”ל ושל יהודי איראן, ועם דמיונם הפרוע, ומפיחים רוח חיים בדמויות של המגילה.

לרכישת הספר 🛒
על הכותבים

תמר עילם גינדין
תמר עילם גינדין היא מומחית לאיראן ופרשנית לענייני איראן בכלי התקשורת השונים – בעברית, באנגלית ובפרסית. בספריה, בהרצאותיה, בהופעותיה בתקשורת ובפודקסטים שלה, היא בונה גשרים בין עם ישראל והעם האיראני ופוקחת עיניים בשני הצדדים להראות שבצד השני יש בני אדם בדיוק כמונו. ספריה הקודמים הם ספרי עיון או קלסיקות מתורגמות, בהוצאות מודן (אוניברסיטה משודרת) וזרש.

מעיין (אילן) אשכולי
הוא סופר, תסריטאי (סרוגים, רחוב סומסום), במאי ועורך, ואבא לשלוש בנות שמוכיחות שהוא עושה משהו נכון. ספרו הקודם, “לראות את הנולד” (סיאל 2013), נכתב עם ד”ר אליהו גולדרט ז”ל וג’ו בראון ותורגם ליותר מ־14 שפות. סרטו “חוק הדתיים השלובים” זכה במקום הראשון בפסטיבל חיפה ובפסטיבל ניו יורק לוס אנג’לס.
המלצות ⭐⭐⭐⭐⭐


התגובות שלכם ❤️








הוצאת הספר
“המלכה” הוא הכרך הראשון של הטרילוגיה ההיסטורית “האפדאנה”.
הספר ראה אור בסוף ינואר 2023.
הספר מומן בהדסטארט בשנת 2018. תודה לכל תומכינו על התמיכה ועל הסבלנות!
ומה הלאה?
“היועץ”, הספר השני בטרילוגיה, עתיד לראות אור בפורים תשפ”ו. פרויקט מימון ההמונים שלו יהיה בתחילת נובמבר.
רוצה לקבל הודעה מיד עם תחילת הקמפיין כדי לתמוך מיד ולעזור לקמפיין להתחיל בענק?
אנחנו מזמינים אתכם לשלוח לנו ווצאפ וגם לשמור אותי (תמר) באנשי הקשר 🙂 תודה!
לרכישת הספר 🛒
אני רוצה לנסות לפני שאני קונה... מה לעשות?
אין שום בעיה! אפשר ללחוץ ממש כאן כדי לנסות את הספר ללא התחייבות. 👇🏼