fbpx

נרשמת בהצלחה! המתכונים יגיעו אליך בדקות הקרובות. בינתיים, אולי יעניין אותך לשמוע עוד על הספרים של גלי:

החיפוש שלך נגמר כאן.

במקום לחפש מתכונים באינטרנט ולהתפלל שייצא טוב.
במקום לרוץ לחפש מרכיב חיוני שנמצא רק בחנות נישה בשוק לוינסקי.
במקום ללכלך המון כלים בשביל תוצאה "נחמדה".

מאות מתכונים פשוטים וברורים שנוסו ונבדקו על ידי עשרות בשלנים מנוסים ובלתי מנוסים.

"תמיד הייתה לי בעיה עם ספרי בישול. 
לפעמים המתכונים נראים מעולה אבל אז יש רכיב שאפשר לקנות רק באינטרנט או בחנות מתמחה בשוק לוינסקי. 
לפעמים יש לי, או השגתי את כל הרכיבים אבל אז המתכון כתוב כך שרק שפים יכולים להבין, ואני מלכלכת מלא כלים ובסוף יוצא בסדר אם יוצא. 
ואיך לעזאזל מגדירים גזר גדול או כרובית קטנה? מתי הם מפסיקים להיות בינוניים? 
יש גם ספרים שהמתכונים בהם פשוטים, ואז אני עוברת למתכון הבא והוא בדיוק אותו דבר רק עם במיה במקום זוקיני. בתוכן העניינים יש 50 מתכונים אבל בפועל זה יוצא הרבה פחות. 
והכי מתסכל זה כשיש מתכון שנראה טוב עם רכיב שאלרגים אליו אצלנו, וכשאני מנסה להחליף אותו זה הימור מסוכן. 
ויש ספרים שיש בהם מתכון או שניים מוצלחים והשאר פחות, ואני  צריכה לגלות את זה בניסוי וטעייה. אז גם אם אני חוזרת שוב ושוב למתכון אחד, זו לא סיבה לקנות ספר שלם. 

ואז (צלילים של התגלות אלוהית בבקשה) גיליתי את הספרים של גלי לופו אלטרץ

כל המתכונים נוסו לפני ההדפסה על ידי בשלנים לא מקצועיים כדי לוודא שההוראות הכי ברורות ופשוטות שאפשר.
גלי כותבת רק מתכונים עם רכיבים שאפשר למצוא בחנויות שיש בכל עיר (מקסימום חנות טבע). באמת! יש מתכונים שלא נכנסו לספרים כי יש בהם חומר גלם נדיר!
רוב המתכונים מלכלכים מעט כלים. 
ב"בישול טבעוני ישראלי" יש בסוף הספר כפולת עמודים שזכתה לכינוי "בּוּרְדָה" על שם מגזין התפירה העתיק, ובו מידות של ירקות נפוצים!

"בּוּרְדָה" למדידת כרובית, בטטה וחציל בלדי

בתוכן העניינים של כל ספר יש כמעט 200 מתכונים, אבל כשמדפדפים מגלים שזה בעצם הרבה יותר: "משהו ירוק ברוטב עגבניות" עובד גם עם במיה, גם עם ברוקולי, גם עם זוקיני וגם עם שעועית; שפשטידת הבצל היא למעשה גם פשטידת תירס, פטריות ועוד; שמרק כל ירק הוא בעצם שישה מתכונים שונים אם לא יותר, והמתכון לבודהה בול הוא אינסופי כיאה לבודהיזם. וזו רשימה חלקית ביותר.

נכון, גם לי יש מתכונים שאני חוזרת אליהם יותר ומתכונים שאני חוזרת אליהם פחות, אבל אלה הספרים שעובדים הכי קשה אצלי במטבח. 

כבר בתוכן העניינים אפשר למצוא בקלות את הסימון למתכונים ללא גלוטן או שקיים להם גיוון ללא גלוטן. ויש המון כאלה!

ובונוס נוסף – גלי זמינה לי לכל שאלה בקבוצת הפייסבוק שלה. אם אני רוצה להחליף רכיב זה כבר לא הימור, אם משהו בכל זאת לא ברור או שאני לא בטוחה או התבלבלתי ואני רוצה לדעת איך לתקן – היא עונה על הכול בסבלנות – היא פשוט ממשיכה להחזיק לי את היד!"

לרכישת הספרים 📚

ביחד:

בישול טבעוני ישראלי
טבעוני, פשוט וטעים
(עותקים מודפסים)

בישול טבעוני ישראלי
טבעוני, פשוט וטעים
(עותקים דיגיטליים)

או לחוד:

10%
הנחה

בישול טבעוני ישראלי

גלי לופו אלטרץ

בספר כמאתיים מתכונים טעימים, מיוחדים, פשוטים מאוד להכנה, וכמובן טבעוניים ובריאים — ולצידם טיפים ליעילות במטבח וסיפורים, והכול בגישה קלילה ללא הטפות, ובשפה קולחת ומשעשעת. הספר מתאים לכל מי ששומר על אורח חיים בריא או רוצה לאכול בריא יותר ומתעצל. ספר הבישול שיעבוד הכי קשה במטבח שלכם! 
לחצו כאן לטעימה מהספר.

10%
הנחה

טבעוני, פשוט וטעים

גלי לופו אלטרץ

ספר הבישול השני של גלי לופו אלטרץ, לא פחות משובח מהראשון! הספר מומן בהדסטארט באוקטובר 2021 וראה אור במרץ 2022.

לתוכן העניינים ומתכונים לדוגמה

אלו כנראה ספרי הבישול הטבעוני המומלצים ביותר בישראל! ⭐⭐⭐⭐⭐

אנחנו, יובל ותמר מהוצאת זרש, נדנדנו לגלי לופו אלטרץ במשך שנים שתוציא ספר בישול, כדי שהמתכונים הגאוניים שלה יהיו זמינים לכולם.
בסוף הבנו שכדי שזה יקרה אנחנו נצטרך להוציא את הספר לאור בעצמנו בהוצאת זרש. והשאר היסטוריה, שלא לומר היסטריה.

וכך, ב-2015, אחרי למעלה מעשר שנים של סדנאות, בלוג, טור ב־XNET ושאלות בלתי פוסקות "מתי הספר?" יצא ספרה הראשון של גלי, בישול טבעוני ישראלי, בהוצאת זרש. אחיו הצעיר טבעוני פשוט וטעים, יצא ב-2022.

לאור דרישת הקהל היא הקליטה גם שלוש סדנאות בישול מצולמות שהפכו לתוכנית "מחמאות מהמטבח".
גלי אמנם מעודדת טבעונות, אבל כפי שהוכיחו הקוראים והקוראות, הבשלנים והבשלניות ומשתתפי הסדנאות – ממש לא חייבים להיות טבעונים כדי שאלה יהיו הספרים שעובדים הכי קשה במטבח.

המטרה המרכזית שלנו היא שבזכות הספרים והסדנאות המצולמות תתחילו לבלות פחות זמן בחיפושים, פחות זמן בהשגת חומרי גלם, וכמובן פחות זמן בבישול, ולקצור יותר מחמאות מעצמכם ומהאורחים.

לכל שאלה תשובה

הספר הזה בדיוק בשבילך! הרבה בשלנים ובשלניות מהקהילה של גלי מתארים אותו בתור "ספר לימוד". הוא מסביר הכול כולל טכניקות כולל רציונל!

הספר בא עם תמיכה טכנית של גלי, שלוקחת אותך יד ביד בקבוצת הפייסבוק גלי גלי לי – כל התשובות לבישול טבעוני בריא.

בין המתכונים באינטרנט יש מאוד מוצלחים ומאוד לא מוצלחים. לא תמיד אפשר להבדיל ביניהם בלי לנסות והשפע לפעמים מבלבל. 

המתכונים בספרים ובסדנאות של גלי נוסו על ידי מאות אנשים, כולל פרויקט נסיינות לפני הדפסת הספרים שבהם ביקשנו מאנשים לבדוק אם משהו לא ברור או לא מדויק – ותיקנו!

בתור ספר לימוד, יש בספר גם הסברים מה אפשר להחליף במה. ברוב המתכונים יש גיוונים. ואם עדיין לא מצאת את התשובה, תמיד אפשר לשאול את גלי בקבוצת הפייסבוק גלי גלי לי כל התשובות לבישול טבעוני בריא!

רוב התלמידים בסדנאות ורוב רוכשי הספר לא טבעונים. האוכל טעים ומתאים לכוווווולם! לא חייבים לעבור לטבעונות כדי ליהנות מהמתכונים הבריאים, הקלים והטעימים של גלי!

בכל מאות המתכונים שלי יש את שיטת סימון המתכון מכיל/לא מכיל גלוטן.

שימי לב בפינה השמאלית של המתכון:

שיבולת אפורה = אפשרות ללא גלוטן. לדוגמה במרק התירס ניתן להמיר את רוטב הסויה ברוטב סויה ללא גלוטן.

שיבולת צהובה = מתכון ללא גלוטן בכלל. לדוגמה במתכון של בולגרית טופו מעודנת לסלט.

כך שמבחינת התאמה של המתכונים שלי למטבח ללא גלוטן עשינו את מירב המאמצים להנגיש.

עבור מתכונים בלי שיבולת – מוזמנת לשאול בקבוצת הפייסבוק שלי אם יש לי רעיון למתכון דומה ללא גלוטן.

זה ספר עם תמיכה טכנית!